Våra föreläsningar

Koncept 1: En föreläsning riktad till vuxna inom idrottsverksamhet
Styrelsemedlemmar, tränare, idrottsföräldrar eller idrottslärare. Denna föreläsning är till för att föreningen eller skolan ska kunna skapa ett långsiktigt arbete för att stötta och hjälpa de barn och ungdomar i föreningen som verkligen behöver det.

Koncept 2: En föreläsning riktad till ungdomar från 13 år i idrottsföreningar och skolor
Detta för att få en direkt igenkänning hos ungdomarna, och en förståelse för att de inte är ensamma i sin situation. Dessutom en förståelse i att missbruket inte är deras match att spela. Lagkompisar och klasskamrater ges också möjlighet att får mer förståelse och rekommendationer i hur de kan stötta sin vän.

Koncept 3: Denna föreläsningen riktar sig till företag
Alla maskrosbarn blir en dag vuxna och befinner sig då på en arbetsplats. Det är inte alltid lätt att prestera på topp i arbetet, samtidigt som man har en förälder, partner, barn eller bästa vän som har missbruksproblem. Denna föreläsning ger möjlighet till större förståelse bland kollegor och chefer, gällande hur det är att vara anhörig. En förståelse som är guld värd för den anhöriga.

Fredrik Björck

Fredrik är tidigare professionell fotbollsspelare som bland annat representerat AIK, Helsingborgs IF och BK Häcken. Han har även spelat professionellt i Danmark och Norge. Numera arbetar han som assisterande tränare i Örgryte IS.

Erica Hellberg

Erica är en idrottspsykologisk rådgivare som driver företaget SUC-SES Consulting. Hon har tidigare studerat idrottspsykologi på Högskolan i Halmstad under fyra år, samt missbrukspsykologi på psykologiska institutionen i Göteborg.